Vit chokladcheesecake med hallonswirl

Alla älskar cheesecake och de är dessutom lätta att baka och roliga att skapa mönster i! Detta recept är väldigt somrigt och har varit populärt hos de flesta jag bjudit!
 
Botten 
100 g smör
20 st digestivekex 
 
Fyllning
200 g vit choklad 
600 g färskost 
250 g Kesella kvarg
2 st ägg
1 dl socker 
1 tsk vaniljsocker 
 
Hallonsås
3,5 dl hallon
3/4 dl vatten
1 msk socker 
2 tsk maizena 
 
Tillagning 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och smula ner digestivekexen. Blanda ihop och tryck ut botten i en form med löstagbar kant på ca 24 cm i diameter. 
2. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk efteråt ugnen till 150 grader.
3. Hacka chokladen och smält denna i mikro eller över vattenbad. Blanda ihop alla resterande ingredienser till fyllningen och vänd sist ner den smälta chokladen. 
4. Vispa ihop vatten, socker och maizena i en kastrull. Tillsätt hallonen och låt koka upp under vispning.
5. Låt puttra i ca 5 min tills såsen tjocknat något. Sila sedan såsen för att få bort kärnorna.
6. Häll fyllningen i formen över botten och ringla över hallonsåsen. Skapa ett swirl-mönster mha handtaget på en sked, alternativt en tandpetare för en tunnare effekt. 
7. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min i 150 grader. Stäng sedan av ugnen och låt den stå kvar ytterligare 30 min i eftervärmen. Ta ut ur ugnen och låt kallna helt. Servera med färska bär om så önskas. 
 
   
RSS 2.0