Biskvitårta

När man ska på middag hos vänner som älskar biskvier så passar det perfekt att ta med en biskvitårta! Lite roligare att komma med en tårtform även om det i stort sätt bara är en jättebiskvi!

 

Botten

500 g mandelmassa
2 äggvitor

 

Fyllning

100 g mörk choklad
250 g smör
3 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor

 

Garnering

150 g mörk choklad
½ tsk kokosolja
Färska jordgubbar
Vit + mörk choklad till dekoration

 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan. Forma till en rundel på ca 20 cm i diameter och lägg på bakplåtspappret.

3. Grädda botten i mitten av ugnen ca 18 min. Låt svalna.

4. Bryt mörka chokladen till fyllningen och smält den över vattenbad eller i mikro.

5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor till en fluffig smet. Vänd ner chokladen.

6. Vänd botten upp och ner och bred på fyllningen. Använd en palett eller liknande för att skapa en jämn och toppig yta. Låt stelna i kyl i ca 30 min.

7. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan och häll försiktigt över biskvin samtidigt som du jämnar till lätt med paletten. Ställ in i kyl igen för att stelna.

8. Doppa jordgubbar i smält choklad och dekorera tårtan. 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0