Påsktårta
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Var försiktig om du använder elvisp för botten kan lätt sjunka efter den tagits ut ur ugnen om den är överarbetad.
2. Smält smöret och häll ner detta samt mjölken i äggblandningen och rör försiktigt om till en slät smet.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dessa för att undvika ojämna klumpar.
4. Tillsätt vattnet och häll hela blandningen i en springform på ca 24 cm klädd med bakplåtspapper i botten och eventuellt även i sidorna. Grädda i 175 grader i nedre delen i ca 40 min. Låt svalna.
5. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Värm grädden (utan att den börjar koka) och häll över chokladen. Rör om till en slät smet.
6. Täck med plastfolie och ställ in i kyl tills smeten svalnat helt.
7. Gör under tiden chokladsmörkrämen. Vispa rumstempererat smör med florsocker länge och kraftigt till en vit och fluffig smet.
8. Smält chokladen och häll i denna lite i taget. Vispa till en fluffig smörkräm. Ställ in i kylen en liten stund.
9. Ta ut den påbörjade moussen och blanda i färskosten. Vispa även upp denna till en fluffig smet.
10. Dela tårtbotten i tre lika tjocka delar med en kniv i horisontell vinkel eller med en tårtskärare.
11. Bred på chokladmousse på det understa lagret och täck med ett lager av skurna jordgubbar. Uppreda med ett lager till innan översta tårtbotten läggs på. Bred på smörkrämen som ett jämnt och fint lager.
12. Kavla ut sugerpaste ca 2-3 mm tjockt och täck tårtan. Dekorera med kycklingdetaljer!