Kolagrottor med choklad
Dessa otroligt goda kolagrottor fyllda med kolakräm och toppade med choklad måste ni bara prova! Var dock beredda på att de är mäktiga så man behöver inte göra dem i så stora formar som jag gjort!
Kakdeg
125 g smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 st ägg
1/2 tsk salt
3 1/2 dl vetemjöl
Fyllning och dekoration
1/2 burk dulce de leche
100 g mörk choklad
Tillagning
1. Rör ihop rumstempererat smör med strösocker och farinsocker.
2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop till en jämn smet.
3. Tillsätt ägg och vispa ihop lätt med elvisp. Blanda därefter i mjölet och fortsätt vispa lätt med elvisp endast tills allt är blandat.
4. Forma degen till bollar och lägg i formar. Jag har använt 16 ganska stora folieformar men funkar att använda fler mindre också.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min tills de blir gyllenbruna.
6. Tryck ner degen i mitten så att det bildas en grop. Använd något runt i passande storlek, jag använde en pytteliten burk.
7. Fyll groparna med dulce de leche nästan hela vägen upp till kanten. Låt stelna.
8. Smält chokladen och bred den över kolakrämen. Ställ in i kylskåp för att stelna men tag fram kolagrottorna ett tag innan servering.